e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού μαθήματος τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στις 27 Φεβρουαρίου 2015, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης, όπου παρακολούθησαν ενημέρωση από την κ. Μουτοπούλου Ναταλία, σύμβουλο Σταδιοδρομίας, σχετικά με τα τμήματα τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τις δυνατότητες που προσφέρει και τις γενικότερες δράσεις των φοιτητών. Ακολούθησε συζήτηση για τις δεξιότητες που είναι σκόπιμο να καλλιεργούν οι νέοι από τα μαθητικά τους ήδη χρόνια.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Αναστασία Πιλωνά, Σωσσάνα Καρανάσσιου, Χαρίκλεια Τασιούλα και Λεωνίδας Κατσικαρίδης.
Επιστρέφοντας στο Σχολείο, την 6η και την 7η ώρα, ενημερώθηκαν από τη ψυχολόγο-σύμβουλο Σταδιοδρομίας κ. Κατερίνα Παπακώτα για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο διεθνές περιβάλλον και τις δεξιότητες που απαιτείται να αναπτύξει ο σύγχρονος σπουδαστής και μελλοντικός εργαζόμενος προκειμένου να χαράξει την εκπαιδευτική και την επαγγελματική του πορεία.