e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Μουσικό Σύνολο τού Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης έλαβε μέρος σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ).
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ένας φορέας εθελοντικής προσφοράς που δραστηριοποιείται στον χώρο τού πολιτισμού εδώ και 25 χρόνια. Υπήρξε πρωτεργάτης τής δημιουργίας τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και έχει διοργανώσει πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκθέσεις. Έχοντας πάντα ως στόχο την προώθηση και την ανάδειξη τής μουσικής, δίνει το βήμα σε νέους και νεανικά μουσικά σχήματα θεσμοθετώντας κύκλο εκδηλώσεων σε τακτό χρονικό πλαίσιο με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή νέων μουσικών.
Η εκδήλωση, η οποία το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία, φιλοξένησε επιλεγμένα σχολικά μουσικά σχήματα από τον χώρο τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ήταν η τρίτη σε σειρά μετά την πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα αυτού τού θεσμού. Τα μουσικά σχήματα παρουσίασε στο κοινό ο γνωστός για την πλούσια καλλιτεχνική του δραστηριότητα και την προσφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό και διακεκριμένος πιανίστας και μαέστρος κ. Παύλος Δημητριάδης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το ρεπερτόριο τού Μουσικού Συνόλου των Αρσακείων Θεσσαλονίκης περιλάμβανε τα τραγούδια: «Νανούρισμα» σε στίχους και μουσική Νικόλα Λειβαδίτη, «Το παιδί με το ταμπούρλο» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου, «Στα μάτια τα ψιχαλιστά» σε ποίηση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και μουσική Μανώλη Λιαπάκη και «Σ’ αυτή την πόλη» σε στίχους και μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή. Τα δύο πρώτα τραγούδια αποδόθηκαν και στη νοηματική γλώσσα από μαθητές τού μουσικού σχήματος.
Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση τού Μουσικού Συνόλου ανέλαβε η μουσικολόγος καθηγήτρια τού Σχολείου κ. Αναστασία Γκίνη. Σημαντική ήταν η συμβολή στο ορχηστρικό σύνολο (μαντολίνο και κιθάρα) τού δρα Βασίλειου Μυλωνά, χημικού.

Στο Μουσικό Σύνολο συμμετέχουν οι μαθητές
Οργανικό Σύνολο
πιάνο: Αγγελοπούλου Μαρία, Μυστακίδου Χρυσή Μαρία, Σταματελάκη Αικατερίνη
βιολί: Καπελάνος Ιωάννης, Κοϊτζόγλου Μαρία
φλάουτο: Δημόκας Δημήτρης
κιθάρα: Καμαριάρης Θεοφάνης, Καπελάνος Ιωάννης
κρουστά: Πιτούλια Άννα-Ιωάννα
Φωνητικό Σύνολο
Αγγελοπούλου Μαρία, Αλεξίου Άρτεμις, Γαϊδατζή Αλεξάνδρα, Καπελάνος Ιωάννης, Κερμανίδου Αλεξάνδρα, Κοϊμτζόγλου Μαρία, Κουγιουμτζόγλου Ελισάβετ, Μουσμουλίδου Ευτυχία, Μυστακίδου Χρυσή-Μαρία, Νίκου Παναγιώτα, Πιτούλια Άννα-Ιωάννα, Σταματελάκη Αικατερίνη, Τίκη Περσεφόνη-Αργυρή, Τρατσέλα Αγγελική, Τριλυράκη Σοφία, Τσακλίδου Αγάπη.