e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο τής τρίτης διδακτικής επίσκεψης, οι μαθητές των τριών τμημάτων τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου ξεναγήθηκαν στα εκθέματα τής μόνιμης συλλογής του.
Μέσα από την πλούσια έκθεση των κειμηλίων τού ελληνικού στρατού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικές στιγμές τής ελληνικής ιστορίας, από την προεπαναστατική περίοδο έως το τέλος τού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και να παρακολουθήσουν τους απελευθερωτικούς αγώνες τού ελληνικού έθνους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους μαθητές τα μοναδικά εκθέματα από την απελευθέρωση τής Θεσσαλονίκης το 1912, η πληρέστατη συλλογή μεταλλίων και αριστείων, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα τής Σοφίας Βέμπο που εμψύχωνε με τα τραγούδια της τους αγωνιζόμενους Έλληνες κατά τη διάρκεια τού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μετά την ξενάγηση οι μαθητές, αφού φόρεσαν ειδικά γυαλιά, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την προβολή τής τρισδιάστατης ταινίας «Skies to eternity» για την ιστορία τής αεροπλοΐας και τις επίμονες προσπάθειες τού ανθρώπου να πετάξει και να κυριαρχήσει στους αιθέρες.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Λεωνίδας Κατσικαρίδης, Ελένη Κόντα, Κατερίνα Κυριακίδου, Ελευθερία Κωνσταντινίδου και Βασίλης Τεμπερεκίδης.