e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Tη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 δεκαπέντε (15) μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, από  το τμήμα Αγγλικών τής κ. Άννας Οικονόμου, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς μαθητές τού Ste. Genevieve Middle School από το Missouri των ΗΠΑ.

 Στο πλαίσιο διδασκαλίας τού μαθήματος Παγκόσμιας Ιστορίας, το αμερικάνικο σχολείο προσκάλεσε για τρίτη συνεχή χρονιά το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης να συνεργαστούν με στόχο να επικοινωνήσουν οι μαθητές με συνομήλικούς τους από το εξωτερικό και να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής τους.

Aρχικά, οι έφηβοι των δύο σχολείων ανέπτυξαν τη γνωριμία τους και αντάλλαξαν απόψεις με τη βοήθεια ενός διαδικτυακού καμβά, ενώ ακολούθησε καθημερινή επικοινωνία μεταξύ τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στη συνέχεια, και παρά τις οκτώ ώρες διαφορά, οργανώθηκε κοινή τηλεδιάσκεψη με τη συγκινητική προσέλευση των Αμερικανών μαθητών στη σχολική αίθουσά τους στις 6:00 π.μ. (!) τα χαράματα.
Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από το χρονικό αυτής της συνεργατικής και βιωματικής μάθησης, όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες και από τις δύο πλευρές τού Ατλαντικού, πατώντας εδώ και εδώ.