e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου και τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην εκδήλωση η απονομή των τιμητικών διακρίσεων τού 1ου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού για Εφήβους που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το έτος 2014. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, στις 6:30 το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας», στην Αθήνα,
Οι μαθήτριες Μαρία Αγγελοπούλου και Μαρία Κοϊμτζόγλου τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης απέσπασαν Α΄ έπαινο ( θέση) στην κατηγορία της μελοποιημένης ποίησης γυμνασίου, ενώ στην κατηγορία τής μελοποιημένης ποίησης λυκείου οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Πούλιου και Οδυσσέας Αλεξανδρίδης απέσπασαν Β΄ βραβείο ( θέση) και Α΄ έπαινο (θέση), αντίστοιχα.
Ο Οδυσσέας Αλεξανδρίδης τιμήθηκε επίσης με Α΄ έπαινο ( θέση) στην κατηγορία τής ενορχήστρωσης λυκείου.
Το Α΄ βραβείο ( θέση) στην κατηγορία τής μουσικής για ταινία (soundtrack) λυκείου απέσπασε ο μαθητής τἠς Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Βελισσάρης.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος τής Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρης Β. Τζόκας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας πως η διοργάνωση τού Μουσικού Διαγωνισμού αποτελεί έμπρακτη απόδειξη τής αγάπης και τού ενδιαφέροντος τής Ένωσης για την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και των εφήβων, ευχαρίστησε τον μαέστρο και συνθέτη, μέλος τής Ένωσης κ. Νίκο Χριστοδουλή, πρόεδρο τής Κριτικής Επιτροπής, και την εκπαιδευτικό κ. Πολυξένη Γιάχου, αντιπρόεδρο τής Ένωσης, για τη σημαντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση τού Διαγωνισμού.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης κ. Μίμης Πλέσσας, ο οποίος απένειμε βραβεία σε μαθητές και στη συνέχεια έπαιξε στο πιάνο και σιγοτραγούδησε μαζί με τους παρευρισκόμενους το μουσικό του έργο «Ποτέ την Κυριακή».
Υπεύθυνοι καθηγητές για την προετοιμασία των μαθητών τής Γ΄ Γυμνασίου και τής Β΄ Λυκείου ήταν η καθηγήτρια μουσικής κ. Α. Γκίνη, ενώ για τους μαθητές τής Γ΄ Λυκείου η φιλόλογος κ. Σ. Χαριτίδου και ο καθηγητής Χημείας κ. Β. Μυλωνάς.