e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φιλανθρωπική εορταγορά την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο κτήριο τού Λυκείου.
Το σχολείο έλαμπε από φως και αγάπη. Οι πάγκοι γέμισαν από γλυκά, πίτες, κουλλουράκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια που ετοίμασαν με όρεξη και διάθεση οι μαθητές τού Σχολείου μαζί με τις μητέρες τους, καθώς και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τού Γυμνασίου. Έξω από το γραφείο της Διεύθυνσης στήθηκε πάγκος με βιβλία και το περιοδικό τού Γυμνασίου «Νεογράφημα», με σκοπό τα έσοδα από την πώλησή τους να στηρίξουν το σχολείο στην Ίμβρο που επαναλειτουτγεί ύστερα από 51 χρόνια.
Μουσική χριστουγεννιάτικη, επιλεγμένη από τον μαθητή τής Γ΄ Λυκείου Γιάννη Ζαταγιά, ακουγόταν σε όλο το κτήριο. Η χορωδία τού Γυμνασίου τραγούδησε τα κάλαντα, το συγκρότημα των κοριτσιών τής Α΄ Λυκείου «Τικ Τακ» (Αγγελοπούλου Μαρία, Γαϊδατζή Αλεξάνδρα, Κοϊμτζόγλου Μαρία, Μουσμουλίδου Ευτυχία, Μυστακίδου Χρύσα, Σταματελάκη Κατερίνα, Τίκη Φένια, Τσακλίδου Αγάπη) τραγούδησε και χόρεψε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Επίσης, μαθητές και από τις τρεις τάξεις τού Λυκείου (Αλεξιάδου Ιωάννα, Γαϊδατζή Αλεξάνδρα, Δέτσης Νίκος, Δημόκας Βασίλης, Ιωάννου Ίρις, Καμαριάρη Έλένη, Καπελάνος Γιάννης, Κοϊμτζόγλου Μαρία, Οκαλίδου Αργιέττα, Σπαθάρη Αγγελική, Τριλυράκη Σοφία), ευαισθητοποιημένοι από το δράμα των προσφύγων, με την καθοδήγηση τής φιλολόγου κ. Σοφίας Χαριτίδου κατέθεσαν μαρτυρίες και δραματοποίησαν το τραγούδι «Η φωνή τού Ξένου», σε στίχους και μουσική τού Γ. Φραντζολά, υπενθυμίζοντας την κοινωνική δράση τής συγκέντρωσης ειδών για τους πρόσφυγες.
Η βραδιά έκλεισε στον 2ο όροφο τού Σχολείου με το χορευτικό των κοριτσιών τού Γυμνασίου και την εμφάνιση τού συγκροτήματος «Capital Control» [Καζάκος Γιάννης (κιθάρα), Μυλωνάς Μανώλης (κιθάρα), Σλαβούδης Παναγιώτης (ντραμς), Σλαβούδης Αλέξανδρος (κιθάρα-πλήκτρα) και στα φωνητικά Αγγελοπούλου Μαρία, Κοϊμτζόγλου Μαρία και Αβδημιώτης Δημήτρης (AJ)], που ενθουσίασε μαθητές, γονείς και επισκέπτες.
Όλες αυτές οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών, γονέων, φίλων και αποφοίτων, σε κλίμα ζεστό, φιλικό και χριστουγεννιάτικο και στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που ενίσχυσε την κοινωνική δράση τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης.