e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 διοργανώθηκε η τελική εκδήλωση σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό από την Ομάδα δράσης και πρόληψης κατά τής βίας και των διακρίσεων τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Τον συντονισμό και την ευθύνη τής Ομάδας είχαν οι καθηγήτριες κ. Σοφία Χαριτίδου και Αναστασία Πιλωνά. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Λυκείου, στο αμφιθέατρο τού Σχολείου.
Στο πρώτο μέρος τής εκδήλωσης τα μέλη τής ομάδας παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση τού σχολικού εκφοβισμού, μίλησαν για το προσφυγικό ζήτημα, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν το τραγούδι “Imagine” τού John Lennon με συνοδία κιθάρας. Στη συνέχεια, η φοιτητική ομάδα “Amanda”, στην οποία συμμετέχουν οι απόφοιτοι τού Σχολείου Γιώργος Σχοινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης, φοιτητές τού Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τού Α.Π.Θ.,παρουσίασε την εφαρμογή που δημιούργησαν οι ίδιοι οι φοιτητές για smartphone συσκευές, η οποία έχει σκοπό την αντιμετώπισή του. Η εφαρμογή αυτή προσεγγίζει το φαινόμενο ολιστικά, δίνοντας σε όλους τους εμπλεκομένους τα εργαλεία που χρειάζονται για την αντιμετώπισή του. Αυτό το επιτυγχάνει κάνοντας χρήση των τελευταίων καινοτόμων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία εικονικής πραγματικότητας και τα smartwatches, αλλά και συνδυάζοντάς τα σε δικές τους υβριδικές λύσεις.
Όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν την εκδήλωση, καθώς και οι καθηγητές, ενθουσιάστηκαν από την ιδέα τής χρήσης τής τελευταίας λέξης τής τεχνολογίας για την επίλυση τού φαινομένου τού bullying. Όλα τα παιδιά ήθελαν να μπουν και να περιηγηθούν και αυτά στον ψηφιακό κόσμο τής “Amanda”, ώστε να πάρουν γεύση τής εφαρμογής.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές-απόφοιτοι παρουσίασαν την ιδέα τους στους ελληνικούς τελικούς τού φοιτητικού διαγωνισμού “Imagine Cup”, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, και κατέκτησαν την θέση στην κατηγορία World Citizenship, που τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους παγκόσμιους ημιτελικούς. Επόμενος στόχος τους είναι ο παγκόσμιος τελικός τού διαγωνισμού, ο οποίος θα λάβει χώρα στο Seattle των Η.Π.Α. το καλοκαίρι το 2016.