e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο και Λύκειο, συνδιοργάνωσαν και εφέτος φιλανθρωπική εορταγορά, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.
Πολύς κόσμος, μαθητές, γονείς και φίλοι επισκέφθηκαν την όμορφη εορταγορά από τις τρεις το μεσημέρι έως τις εννιά το βράδυ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο.
Εφέτος τα Σχολεία μας ενισχύουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων στα Διαβατά και τη Νέα Καβάλα, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τον Σύλλογο «Η Ελπίδα», που εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των μικρών Ρομά στο Δροσερό τής Ξάνθης, και το ελληνικό σχολείο τής Ίμβρου.
H μπάντα τού Δήμου Πυλαίας, η χορωδία τού Γυμνασίου και  το μουσικό σχήμα τού σχολείου τού Αιγινίου συνόδευσαν μουσικά την εκδήλωση.
Μαθητές τού Γυμνασίου και τού Λυκείου, ευαισθητοποιημένοι από το συνεχιζόμενο δράμα των προσφύγων, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, ενισχύοντας το κοινωνικό μήνυμα τής γιορτής.
Στη συνέχεια τα παιδιά τραγούδησαν με ζωντάνια χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια και το συγκρότημα των αποφοίτων μας οι «Capital Control» έκλεισαν την εκδήλωση.