e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, ώρα 1.30 μ.μ., στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό τής εξέγερσης των φοιτητών τού Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου τού 1973, στο θέατρο των Σχολείων.
Οι μαθητές τού Σχολείου παρακολούθησαν το χρονικό τής εξέγερσης που παρουσίασαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού τμήματος Οικονομίας και Πληροφορικής και μαρτυρίες-συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων στην κρατική τηλεόραση. Ο Γιάννης Ρίτσος και ο Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής, με λιτή ποιητική γραφή, ανέδειξαν και υπενθύμισαν την παράδοση τού λαού μας στον αγώνα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τού ανθρώπου. Τραγούδια εμπνευσμένα από την επέτειο σε ρυθμούς σύγχρονους και οικείους στους εφήβους ολοκλήρωσαν το αφιέρωμα. Το χρέος των μαθητών για την υπηρεσία τής δημοκρατίας στην ενήλικη ζωή τους τόνισε στο τέλος τής γιορτής στη σύντομη ομιλία της η Διευθύντρια τού Λυκείου κ. Άννα Σγουρού.
Την επιμέλεια τής γιορτής είχαν οι κ.Γεωργία Νάνου και Ολυμπία Σφυρίδου.
[Η πρόσκληση και το πρόγραμμα σε προηγούμενη ανάρτηση των σελίδων http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/11/blog-post_15.html]