e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Β΄ τάξης των δύο τμημάτων τής ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 τη διαδραστική έκθεση τού ή με θέμα «Γερμανία - Η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας».
Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία τού Ινστιτούτου Goethe με τα Ινστιτούτα Fraunhofer και Max-Planck τής Γερμανίας, παρουσιάζει τόσο ιστορικές ανακαλύψεις όσο και μελλοντικές καινοτομίες που στηρίζονται στον ιδιαίτερα πετυχημένο τομέα τής έρευνας στη Γερμανία. Περιοδεύει από τον Ιανουάριο τού 2016 έως τον Μάϊο του 2018 σε όλο τον κόσμο και παρουσιάζεται σε δύο γλώσσες, στα Γερμανικά και στη γλώσσα τής χώρας στην οποία φιλοξενείται κάθε φορά.
Η έκθεση παρουσιάζει επτά θεματικές ενότητες: τής πληροφορικής, τής ενέργειας, τής κινητικότητας, τής επικοινωνίας, τής ιατρικής, τής οπτικής και των υλικών. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά -με τη βοήθεια ειδικά διαμορφωμένων διαδραστικών σταθμών- στην ανακάλυψη στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με τις επτά θεματικές ενότητες που προαναφέρθηκαν. Είχαν ακόμη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα και να συνεργαστούν σε μικτές ομάδες γερμανόφωνων και γαλλόφωνων μαθητών για την επίλυση ασκήσεων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Χρυσάνθη Αλεξάνδρου (Γερμανικών), Παρασκευή Κανελλοπούλου (μαθηματικός) και Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης (φυσικός).
Περισσότερες φωτογραφίες στο ιστολόγιο του Λυκείου εδώ