e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2018 οι μαθητές τού Γαλλικού Τμήματος τής Β΄τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο παρακινούν τους συμπολίτες τους να συμμετάσχουν στην περιβαλλοντική δράση τους με την ονομασία Gants Verts (Πράσινα Γάντια).
Πρόκειται για μια επιχείρηση βελτίωσης των πράσινων χώρων τής γειτονιάς τους, η οποία περιλαμβάνει τον καθαρισμό των πάρκων, των γηπέδων και των κήπων από μη βιοδιασπώμενα απορρίμματα, καθώς και τη φύτευση λαχανόκηπων και καλλωπιστικών φυτών στους κοινόχρηστους χώρους τής γειτονιάς αλλά και στα μπαλκόνια και τα παράθυρα των κατοικιών.
Οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γαλλική γλώσσα για να καταγράψουν τα επιχειρήματά τους, ώστε να πείσουν τους συμπολίτες τους να τους συνδράμουν στην αναβάθμιση τής φυτικής κληρονομιάς τής γειτονιάς τους, και αξιοποίησαν τα ταλέντα και τη φαντασία τους για τη συγγραφή τού σεναρίου, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ. Παράλληλα καλλιέργησαν το ομαδικό πνεύμα τους με σκοπό να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη ταινία, ώστε να υπερασπιστούν την περιβαλλοντική αξία τού τόπου τους.
Την όλη εργασία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα.
Το ευφάνταστο βίντεο των παιδιών αναρτήθηκε στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ.