e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης στο μάθημα "Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών" με την καθηγήτριά τους, κ. Βέργουλα, οικονομολόγο, είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τις κοινωνικές επιστήμες εξερευνώντας τη βιβλιοθήκη τού Σχολείου.
Οι κοινωνικές επιστήμες αποτελούν ένα ιδιαίτερα ευρύ επιστημονικό πεδίο. Η οικονομία, η πολιτική επιστήμη, η κοινωνιολογία και η ψυχολογία συγκαταλέγονται σε αυτό το πεδίο, ενώ καθεμιά από τις παραπάνω συμπεριλαμβάνει επιμέρους κλάδους. Έτσι, μετά από σχετικό προγραμματισμό και με την συνδρομή τού βιβλιοθηκονόμου τού Σχολείου κ. Χριστοφίδη, οι μαθητές αφιέρωσαν δύο δίωρα μαθήματα σε βιβλιογραφική έρευνα τής συλλογής των βιβλίων που διαθέτει το Σχολείο. Επέλεξαν βιβλία Διοίκησης, Μάρκετινγκ, Κοινωνικής Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας και πέρασαν χρόνο διαβάζοντας θεωρίες και μελέτες που βρήκαν ενδιαφέρουσες. Μετά παρουσίασε ο καθένας στους συμμαθητές του το βιβλίο που είχε επιλέξει, το βασικό νόημα και τι του προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό (βασική θεωρία, κεφάλαιο ή κάποια θέση τού συγγραφέα).
Στο τέλους τού δεύτερου μαθήματος οι μαθητές επέλεξαν σημεία που θεώρησαν ως πιο σημαντικά και έγραψαν μικρά αποσπάσματα δημιουργώντας ένα ιδιόμορφο κολλάζ κοινωνικών επιστημών.