e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Άλλη μία χρονιά έφτασε στο τέλος της και για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄λυκείου σφραγίστηκε με την τελετή αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 28ης Ιουνίου
Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Άννας Σγουρού, Διευθύντριας που ευχήθηκε στα παιδιά χρησιμοποιώντας στα λόγια της το διαλεγμένο για την ημέρα αυτή σύμβολο του χαρταετού: "Μη διστάσετε να παλέψετε, να κατακτήσετε έναν κόσμο καλύτερο, φτιαγμένο στα μέτρα που εσείς ορίζετε: μέτρα ειλικρινή, αυθεντικά, ανθρώπινα.. Μη φοβηθείτε, ταξιδευτές χαρταετοί κι εσείς, ούτε το ύψος ούτε την ελευθερία του ουρανού.."
Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, Μιχάλης Δόκας και Τηλέμαχος Βενέτης - Ψωμιάδης για μια τελευταία φορά απηύθυναν τον λόγο στους συμμαθητές τους , ενώ η Μαρία Λαζαρίδου, απόφοιτος του 1994, καλωσόρισε τα παιδιά στον Σύλλογο Αποφοίτων και τους ευχήθηκε να ακολουθούν πάντα τα όνειρά τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Δημήτρης Μουσμουλίδης, από τη θέση του γονέα αποφοίτου, εξέφρασε εγκάρδιες ευχές για το μέλλον των παιδιών, ενώ ο Σύλλογος Γονέων δώρισε στα παιδιά ένα μοναδικό αναμνηστικό χαρακτικό.
Στη συνέχεια ο λόγος κι η χαρά ήταν των παιδιών: Παρουσίασαν τα τμήματά τους με εύθυμη διάθεση, γέλια και πειράγματα. Τραγούδησαν και χόρεψαν ανέμελα, χωρίς το άχγος των εξετάσεων. Ο Κωνσταντίνος Νότας και ο Οδυσσέας Αλεξανδρίδης, απόφοιτοι του 2015, μουσικά ταλέντα και οι δύο, ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των αποφοίτων και αγκαλιασμένοι παλιοί και νέοι απόφοιτοι τραγούδησαν «σαν συμμαθητές που έχουν χαθεί...».
Η τελετή τελείωσε με το θαυμάσιο βαλς του αποχωρισμού, αποσπάσματα του οποίου αναρτήθηκαν στις σελίδες, το ιστολόγιο του Λυκείου: http://arsakeiolykeiothess.blogspot.com/2018/07/2018.html
Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους καλεσμένους, αφορμή για ευχές, αγκαλιές, φωτογραφίες και υποσχέσεις..
Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγήτριες Βίνια Δεμίρη, Μπία Σφυρίδου, Τίνα Πλατσή και Σοφία Χαριτίδου, ενώ την ευθύνη της μουσικής είχε η Αναστασία Γκίνη με τη συμπαράσταση του Βασίλη Μυλωνά.