e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, για το e-Τwinning έργο με τίτλο "VIEW" (Very Important European Women), στο οποίο συμμετείχαν μαθητές τού τμήματος των Αγγλικών των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου τής κ. Κατερίνας Κυριακίδου σε συνεργασία με μαθητές τής Β΄ Γυμνασίου.
Στο επιτυχές αυτό έργο συνεργάστηκαν 5 σχολεία τής Ευρώπης (από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα και την Πολωνία), με στόχο να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους σκέψη μέσα από μια διαδικασία επιλογής, έρευνας, γνωριμίας και παρουσίασης των σημαντικότερων γυναικείων προσωπικοτήτων κάθε χώρας-συνεργάτη.
Το ενδιαφέρον τού έργου επικεντρώθηκε σε δύο μεγάλες επετείους που αφορούν σε σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες: α) στη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον θάνατο τής Jane Austen (2017) και β) στη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση τής Marie Curie (2018).
Η έρευνα και οι εργασίες των μαθητών εστίασαν στο γυναικείο φύλο και στα στερεότυπα που διαφοροποιούν τον ρόλο ανδρών-γυναικών στην Ευρώπη, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.
Μέσα από το έργο αυτό έγινε σημαντική προσπάθεια να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις, οι διαμάχες μεταξύ των φύλων, τα πολιτιστικά εμπόδια και να υπάρξει εποικοδομητικός διαπολιτισμικός διάλογος για τα θέματα που αφορούν στην ισότητα των δύο φύλων.
Σημαντικός στόχος τού προγράμματος ήταν επίσης, πέρα από την εξάσκηση τής αγγλικής γλώσσας, και η καλλιέργεια συναδελφικότητας και ειλικρινούς φιλίας με τους μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων.
Η Εθνική Υπηρεσία e-Τwinning αξιολόγησε το έργο των μαθητών τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης ως πολύ ενδιαφέρον για τη θεματολογία του, και επεσήμανε ως πολύ θετικά στοιχεία του την πολύ καλή ανάπτυξη και προσέγγισή του, την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες τού έργου και την εκτενή χρήση εργαλείων ΤΠΕ για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για την μεγάλη τους επιτυχία!