e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αβδημιώτης, Βασίλης Δημόκας και Όλγα Νικολή κατέλαβαν τη θέση στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων τού Υπουργείου Παιδείας και το Εβραϊκό Μουσείο τής Ελλάδος. 
Ο Βασίλης, ο Δημήτρης και η Όλγα ετοίμασαν ένα συγκλονιστικό βίντεο: Μια θλιβερή πορεία προς το αποτρόπαιο Άουσβιτς χιλιάδων ανυποψίαστων Εβραίων, που άφηναν πίσω τους τις ζωές τους, τις περιουσίες τους, τους φίλους, την ελληνική πατρίδα που αγάπησαν…
Ο Χάινς Κούνιο, ένας από τους λίγους επιζήσαντες, διατηρεί τις οδυνηρές μνήμες άσβεστες και με μια κραυγή πόνου ασίγαστου προτρέπει να μην επιτρέψει ο κόσμος να επαναληφθούν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Το έπαθλο για τη διάκριση των μαθητών είναι ένα τριήμερο ταξίδι στο Άουσβιτς τής Πολωνίας από 1η έως 3 Μαΐου 2015. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας και τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, που περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο τού Άουσβιτς.
Την προσπάθεια των μαθητών ενθάρρυνε και επέβλεπε η φιλόλογος κ. Σοφία Χαριτίδου.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο ιστολόγιο τού Λυκείου
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2015/04/blog-post_13.html