e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




H Δημιουργική Γραφή είναι ένα παιχνίδι.
Ένα παιχνίδι που απελευθερώνει δημιουργικά τη σκέψη, τη φαντασία και την ευαισθησία των μαθητών, πέρα από τους κανόνες που επιβάλλει η συμβατική γλωσσική διδασκαλία.
Με αυτή την πεποίθηση και την προσδοκία το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης ενθαρρύνει κάθε χρονιά τους μαθητές του να αναμετρηθούν με τις λέξεις συμμετέχοντας στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, που διοργανώνει το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης.
Η αφορμή για τη συγγραφή ποιήματος, διηγήματος ή θεατρικού μονολόγου στο πλαίσιο τού διαγωνισμού, που διεξήχθη στις 21 Ιανουαρίου 2017, ήταν το«Ταξίδι στην Αφροδίτη».
Ο Αλέξανδρος Αναστασιάδης, από τη Β΄ Λυκείου, σε φόρμα παραδοσιακή, ταξίδεψε με σύμβολα μυθολογικά σε μια πολυσήμαντη Αφροδίτη και βραβεύτηκε για την ιδιαιτερότητα τής ποιητικής του έμπνευσης.
Ο διαγωνισμός συμπληρώθηκε με έναν Μαραθώνιο Ανάγνωσης, που συντόνισαν ο δρ Νίκος Μερούσης, υπεύθυνος τού Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης, η Διευθύντρια δρ Αναστασία Μπιτσάνη και οι υπεύθυνοι για τη δράση καθηγητές τού 2ου Πειραματικού ΓΕΛ.
Τα παιδιά που συμμετείχαν διάβασαν τα έργα τους δημόσια στο πατάρι τού βιβλιοπωλείου «Ιανός» στις 23 Μαρτίου 2017, δίνοντας σε όλους μας μια εικόνα για τη σχέση που αναπτύσσουν σήμερα οι νέοι με τον λόγο και τη γραφή.