Print
Συγχαίρουμε τη μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού  Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Ελένη Όψιμου για τη βράβευσή της στο Διεθνές Πρόγραμμα Βραβείων (Internationales Preisträgerprogramm – IPP) τής Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών (Pädagogischer Austauschdienst).

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύσσει κάθε χρόνο παγκόσμιο διαγωνισμό με στόχο την προώθηση τής εκμάθησης τής γερμανικής γλώσσας από αλλοδαπούς μαθητές και την επαφή των συμμετεχόντων με τον γερμανικό πολιτισμό.
Συνολικά περίπου 500 βραβευθέντες από 90 χώρες προσκαλούνται στη Γερμανία σε εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Κατά τη θερινή διαμονή τους στη Γερμανία οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας πόλεις τής χώρας, να φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από γερμανικές οικογένειες συνομήλικων Γερμανών και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη επισκέψεις σε πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, καθώς και συμμετοχή σε αθλητικές και νεανικές εκδηλώσεις, προκειμένου οι νεαροί επισκέπτες να αποκομίσουν μια σύγχρονη και αυθεντική εικόνα τής Γερμανίας.
Κατά την εφετινή διαδικασία επιλογής η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τού Ινστιτούτου Goethe Αθήνας, τής Κεντρικής Υπηρεσίας για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή (ZfA) και τής Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επέλεξε τέσσερεις μαθητές απ΄ όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Πρόγραμμα Βραβείων.
Τη μαθήτριά μας υποστήριξε η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Χρυσάνθη Αλεξάνδρου.
Ευχόμαστε  στη μαθήτρια καλή διαμονή και εποικοδομητικές εμπειρίες, και περιμένουμε τις σκέψεις και τις φωτογραφίες της, από το ταξίδι και τη συμμετοχή της, τον Σεπτέμβριο.
Για την ανακοίνωση τής βράβευσης πατήστε εδώ.