e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στις πανεπιστημιακές σχολές γέμισε χαρά, περηφάνια και ανακούφιση τους μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης και φυσικά τις οικογένειες και τους καθηγητές τους.
Από τους 53 υποψηφίους τού Σχολείου είναι πια φοιτητές οι 50: ποσοστό επιτυχίας 94,4%. Το 88% σε τμήματα ΑΕΙ και το 12% σε τμήματα ΤΕΙ. Εύλογη λοιπόν είναι η ικανοποίηση όλων και αξ΄λιζουν ειλικρινή τα συγχαρητήρια στα παιδιά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές (σε ποσοστό μεγαλύτερο από 60%) εισήχθησαν σε σχολές υψηλής ζήτησης και σχολές που αποτελούσαν τις πρώτες τους επιλογές, ενώ σε ποσοστό 52% εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σε σχολές τής Θεσσαλονίκης, στα τμήματα τού ΑΠΘ και τού ΠαΜακ. Ήταν βέβαια αναμενόμενη η επιτυχία τους μετά την ανακοίνωση των υψηλών βαθμολογιών τους, αλλά η κατάκτηση και ιδιαίτερα καλής σειράς εισαγωγής αποτέλεσε μια ακόμα επιβεβαίωση τής προσπάθειας των παιδιών. Το 30% των νέων φοιτητών έχει εισαχθεί ανάμεσα στους 25 πρώτους τής σχολής τους, και μάλιστα το 12% βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των εισαχθέντων.
Τα ολιγομελή και στοχευμένα τμήματα των ομάδων προσανατολισμού που λειτουργούν στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, η διαρκής υποστήριξη τού Σχολείου, η εμπειρία και η κατάρτιση των καθηγητών βοήθησαν και εφέτος τους υποψηφίους να προετοιμαστούν σωστά και συστηματικά και να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα αναμφίβολα ανήκουν στα παιδιά που, έπειτα από μια δύσκολη και πιεστική χρονιά, χαίρονται την εισαγωγή τους στις πανεπιστημιακές σχολές.
Δείτε τα αποτελέσματα των αποφοίτων τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης στις σελίδες, το ιστολόγιο τού Λυκείου Θεσσαλονίκης εδώ