Print
Μία εβδομάδα πριν από τις διακοπές τού Πάσχα, στις 26 Μαρτίου 2018, τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, τηρώντας τα παραδοσιακά έθιμα τής πατρίδας μας, έβαψαν κόκκινα αβγά και ζύμωσαν πασχαλινά κουλουράκια, παραδοσιακές λαμπροκουλούρες και λαζαράκια, τα οποία έψησαν στον φούρνο τού Σχολείου.
Όλο το Σχολείο μοσχοβόλησε με πασχαλινές μυρωδιές και οι μικροί ζαχαροπλάστες, με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, προσέφεραν κάποιες από τις δημιουργίες τους στους διευθυντές τού Σχολείου, μοιράζοντας ευχές για "καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!".
Με πολύ μεράκι, κατασκεύασαν εντυπωσιακά πασχαλινά καλαθάκια, ζωγράφισαν κάρτες και φιλοτέχνησαν μοναδικές εορταστικές λαμπάδες με την καθοδήγηση τής νηπιαγωγού τους και τής κ. Βασιλικής Ασημακοπούλου. Επίσης, με τη βοήθεια τής μουσικού κ. Λάρας Λυμπεροπούλου κατασκεύασαν, με το εξωτερικό περίβλημα καρυδιού, μουσικές κλακέτες σε σχήμα πασχαλίτσας.
Οι δημιουργίες των παιδιών περιελήφθησαν στην πασχαλινή εορταγορά των Αρσακείων Πατρών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 με έργα μαθητών όλων των τάξεων τού Σχολείου Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν σε συλλόγους και οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Οι μαθητές με μεγάλη χαρά πήραν στο σπίτι τους την πασχαλινή κάρτα, τη λαμπάδα και το καλαθάκι μέσα στο οποίο τοποθέτησαν τα κουλουράκια, το κόκκινο αβγό, τη λαμπροκουλούρα και το λαζαράκι που ζύμωσαν.