e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard





200 χρόνια από την Επανάσταση τού 1821 και το εναρκτήριο λάκτισμα των δράσεων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Πατρών δόθηκε μέσα από τη διήμερη διαδικτυακή γνωριμία των μαθητών με την Προεδρική Φρουρά την 1η και 2η Φεβρουαρίου 2021.

Η Ανθυπασπιστής τής Προεδρικής Φρουράς κ. Δήμητρα Ψυχογυιού μύησε τα παιδιά όλων των τάξεων στους συμβολισμούς γύρω από τον Εύζωνα, την ενδυμασία και τις κινήσεις του, καθώς και τη σημασία τού μνημείου τού Άγνωστου Στρατιώτη.

Σ' αυτό το μνημείο στέκονται άγρυπνοι φρουροί οι εύζωνες τιμώντας όσους θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και τα ιδανικά τού λαού μας.

Οι εύζωνες, παραπέμποντας στους αγωνιστές τής Επανάστασης του 1821, είναι η ζωντανή υπενθύμιση των αξιών τής ελευθερίας και τής δημοκρατίας για τις οποίες οι Έλληνες διαχρονικά μάχονται.

Ήταν η καλύτερη εκκίνηση για τις επετειακές δράσεις που θα ακολουθήσουν.
Μελετούμε... Τιμούμε... Οραματιζόμαστε...

Θερμές ευχαριστίες στην Πρόεδρο τής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και στο Στρατιωτικό Γραφείο τής Προεδρίας τής Δημοκρατίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, καθώς και στον Διοικητή τής Προεδρικής Φρουράς Αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Μπεσύρη για την άρτια οργάνωση τής διαδικτυακής συνάντησης.