e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard
Ο μαθητής τής ΙΒ΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Τιράνων Panajotis Xhebraj απέσπασε έπαινο στους 13ους Αγώνες Λόγου και Τέχνης, οι οποίοι διοργανώνονται από την Εποπτεία των σχολείων τής Φ.Ε., για το ποίημά του «Νεκρά φύση», με αφορμή τους στίχους τού Ανδρέα Εμπειρίκου “Είναι τα βλέφαρά μου διάφανες αυλαίες. Όταν τ'ανοίγω βλέπω εμπρός μου ό,τι κι αν τύχει. Όταν τα κλείνω βλέπω εμπρός μου ό,τι ποθώ”.

 Nxënësi i klasës XII Panajotis Xhebraj u vlerësua me fletë lavdërimi në edicionin e 13-të të konkursit të letërsisë dhe artit, të organizuar nga Zyra mbikqyrëse e shkollave të “Fondacionit Filekpedheftiki”, për poezinë e tij me titull “Natyrë e vdekur”. Tematika e këtij konkursi mori shkas nga vargjet e shkrimtarit Andreas Empirikos “Qepallat e mia janë si perde e tejdukshme. Kur i hap, shikoj përpara meje çfarëdo që rastis syri. Kur i mbyll, shikoj përpara meje atë çka dëshiroj”.