Print

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, στις 4 Απριλίου 2024, οι μαθητές/-τριες τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ενημερώθηκαν για το σημαντικό αυτό θέμα. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε για την ευαισθητοποίηση ολόκληρης τής διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων, που υπολογίζεται ότι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας! Τα συναντάμε σε κάθε μας βήμα. Κατοικούν μόνιμα σε πλατείες, είναι σταθεροί θαμώνες μαγαζιών και συχνά μας συνοδεύουν τα βράδια μέχρι το σπίτι... 

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα. όπως και απέναντι στους συνάνθρώπους μας, δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μας ως κοινωνίας. Η εγκατάλειψή τους στον δρόμο, επειδή τα "βαρεθήκαμε" ή "κουραστήκαμε", δεν μπορεί να θεωρείται λύση. Η κακομεταχείρισή τους για να γελάσουμε δεν μπορεί να θεωρείται παιχνίδι! Εκείνα μας δίνουν την αγάπη τους και το μόνο που ζητούν είναι να μην τα εγκαταλείψουμε... Μάλιστα, πολλές είναι οι έρευνες που σήμερα επιβεβαιώνουν την προσφορά των κατοικίδιων τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία των ανθρώπων.

Ας βάλουμε, λοιπόν, τον εαυτό μας στη θέση τους και ας αναλάβουμε δράση. Η υιοθεσία ενός σκύλου ή μιας γάτας είναι υπόθεση σοβαρή και απαιτεί σκέψη και ανάληψη ευθύνης!