e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ο Όμιλος Ρομποτικής τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής. Ο διαγωνισμός έγινε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015. Οι μαθητές συμμετείχαν σε τέσσερεις ομάδες με εξαιρετικές επιδόσεις και διακρίσεις.
1η Ομάδα - κατηγορία OPEN: Πετράκης Άγγελος, Στασινόπουλος Κωνσταντίνος, Φαλίδας Βασίλης.
Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ρομπότ που μεταφέρει φορητή γέφυρα ώστε να ξεπερνάει γκρεμούς και χαράδρες, και εξορύσσει χρυσό από το μεγαλύτερο και βαθύτερο ορυχείο τού κόσμου, 4.200μ, στο Witwatersrand τής Ν. Αφρικής.
Η ομάδα έλαβε το 2ο βραβείο στην κατηγορία της και προκρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα γίνει στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο.
2η Ομάδα - κατηγορία OPEN: Πολίτης Παύλος, Σιδέρης Νικόλας, Φαλίδας Δημήτρης.
Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ρομπότ που χρησιμοποιείται σε ανθρακωρυχεία, εξορύσσοντας κάρβουνο γρήγορα και αποτελεσματικά, βοηθώντας στην εξάλειψη τής παιδικής εργασίας, που αποτελεί μάστιγα στις χώρες τού τρίτου κόσμου.
Έλαβαν το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης και προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα γίνει στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο.
3η Ομάδα - κατηγορία REGULAR - ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Βλασταράς Σπύρος, Δερματάς Φοίβος, Παπαδόπουλος Γιάννης.
Έλαβαν το βραβείο Καλύτερης Ρομποτικής Αισθητικής.
4η Ομάδα - κατηγορία REGULAR - ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Σταμέλου Μελίνα, Ταβουλάρη Ροδούλα, Τσομαρίδης Γιάννης.
Έλαβαν το βραβείο Καλύτερης Προγραμματιστικής Λύσης.