e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την θέση ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα κατέλαβε η ομάδα Robo-Gold-Miners τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στην Αθήνα. Στον τελικό συμμετείχαν οι 90 καλύτερες σχολικές ομάδες τής χώρας, από σύνολο 180 ομάδων που αρχικά συμμετείχαν στους προκριματικούς κάθε περιφέρειας.
Η ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές Άγγελο Πετράκη, Κωνσταντίνο Στασινόπουλο και Βασίλη Φαλίδα, οι οποίοι συμμετέχουν στον Απογευματινό Όμιλο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τού Σχολείου και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2015.
Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Open Εlementary και παρουσίασαν με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ - χρυσωρύχο που σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν. Το ρομπότ – χρυσωρύχος μεταφέρει φορητή γέφυρα ώστε να ξεπερνάει γκρεμούς και χαράδρες και να εξορύσσει χρυσό από το μεγαλύτερο και βαθύτερο ορυχείο τού κόσμου, 4.200 μ, στο Witwatersrand τής Ν. Αφρικής.
Το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών όμως είχε και δεύτερη διάκριση στον ίδιο Διαγωνισμό. Η ομάδα ResQ-Child ‘o Miners, με τους μαθητές Παύλο Πολίτη, Νικόλα Σιδέρη και Δημήτρη Φαλίδα, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν στον Απογευματινό Όμιλο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τού Σχολείου, κατέλαβε τη θέση. Οι μαθητές, έχοντας ως όραμα την εξάλειψη τής παιδικής εργασίας στα ανθρακωρυχεία τού τρίτου κόσμου, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ρομπότ – ανθρακωρύχο, το οποίο εξορύσσει κάρβουνο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Ο Όμιλος Ρομποτικής λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής τού Σχολείου κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου. Τα παιδιά μαθαίνουν να σχεδιάζουν, να συναρμολογούν και να προγραμματίζουν ρομπότ, με τη βοήθεια τού Πακέτου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τής LEGO, Mindstorms NXT 2.0.
Η Ομάδα Ρομποτικής τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχοντας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.