e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αχαιοί πρωθυπουργοί, πρόεδροι τής Δημοκρατίας και τής Βουλής» που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Ντζελβέ, σε συνδυασμό με πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας, με υπεύθυνο τον κ. Σάββα Σταματόπουλο. Την ξενάγηση ανέλαβε ο κ. Αναστάσιος Ψήνας.
Επίσης στους μαθητές μίλησαν για την ιστορία των 130 χρόνων τής τοπικής εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο κ. Κωνσταντίνος Μάγνης, Διευθυντής Συντάξεως τής εφημερίδας, και ο κ. Παπαντωνόπουλος, αρθρογράφος.
Η κ. Μανωλοπούλου Γεωργία, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης τής δράσης, μίλησε στους μαθητές για τη ζωή και τη δράση των κορυφαίων Αχαιών πολιτικών μέσα από πορτρέτα, εικόνες, κειμήλια, πρωτοσέλιδα, προσωπικά αντικείμενα τής καθημερινότητας και υλικό που σηματοδοτεί τη διαδρομή και την παρακαταθήκη τους. Πρόκειται για πολιτικούς που υπηρέτησαν το πολίτευμα τής Ελλάδας σε καίριες ιστορικές στιγμές και περιπετειώδεις εποχές, από το αξίωμα τού πρωθυπουργού, τού προέδρου τής Δημοκρατίας και τού προέδρου τής Βουλής.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με την υλοποίηση τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Τύπος στο Μουσείο», όπου μέσα από ρόλους, όπως φωτογράφου, αρθρογράφου και σκιτσογράφου, κατέγραψαν επιλεγμένα εκθέματα, προκειμένου να δημιουργήσουν δικά τους κείμενα, άρθρα και σκίτσα για Αχαιούς πολιτικούς. Αυτά θα εκδοθούν στην πρώτη εφημερίδα τού Αχαιολογικού Μουσείου Πατρών αφιερωμένη στην έκθεση, στο τέλος τού 2016, στο πλαίσιο των εορτασμών των 130 χρόνων τής εφημερίδας «Πελοπόννησος».