e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, επισκέφθηκαν το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Φωλιά τού παιδιού» και προσέφεραν τρόφιμα για τον σκοπό τού ιδρύματος.
Το ίδρυμα «Φωλιά τού παιδιού» έκτισε η κ. Παναγιώτα Λάζαρη πριν από 45 χρόνια, ανοίγοντας τις αγκάλες της για να υποδεχθεί με αγάπη και φροντίδα παιδιά που δεν είχαν κανέναν στον κόσμο να τα μεγαλώσει. Τα μεγάλωσε αυτή, κάνοντας τον σκοπό αυτό όνειρο ζωής, μιας ζωής που προσέφερε πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Το έργο τής συνταξιούχου δασκάλας δεν είναι γνωστό στην πλειοψηφία των Πατρινών. Στην ίδια δεν αρέσει να μιλάει για την αγάπη που έχει προσφέρει σε τόσα και τόσα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στη «Φωλιά» της, όπως επίσης δεν τής αρέσει η δημοσιότητα. Το έργο της έχει αναγνωριστεί από φορείς που ασχολούνται με τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και από την εκκλησία. Πάνω από όλα όμως έχει αναγνωριστεί από τα ίδια της τα παιδιά, τα παιδιά που πήρε μαζί της στo ίδρυμα και είχαν την τύχη να μεγαλώσουν με τη φροντίδα της. 200 παιδιά από το 1970 και μετά έχουν περάσει από την «Φωλιά του Παιδιού», παιδιά που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της μια πραγματική μητέρα, μια μητέρα που τους έφερε ο Θεός για να τους δείξει ότι πραγματικά στον κόσμο αυτόν μπορεί να υπάρχει αγάπη.
Οι μαθητές ευχήθηκαν στην κ. Λάζαρη για τις Άγιες ημέρες τού Πάσχα, εξαίροντας το θεάρεστο έργο που επιτελεί η ιδία και οι εθελοντές συνεργάτες της.
Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σπυρίδων Σκιαδαρεσης, θεολόγος M.A.Th., Φιλοποίμην Αλεβίζος, μαθηματικός, και Κανέλλα Στασινοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.