e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Crowddreaming είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο συντονίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και στο οποίο συμμετέχει και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών.

Το Crowddreaming είναι ένας νεολογισμός που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον τίτλο τής πρώτης έκδοσης τού εθνικού διαγωνισμού για τα ιταλικά σχολεία «Crowddreaming: Οι νέοι συν-δημιουργούν ψηφιακό πολιτισμό», που προωθήθηκε από την ένωση Stati Generali dell’Innovazione (SGI) για το Δίκτυο Σχολών Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, το 2015.

Στην πορεία εξελίχθηκε στην τέχνη τού Crowddreaming, μιας ολοκληρωμένης πρακτικής που θα υποστηρίξει τις νεότερες γενιές στην αντιμετώπιση των τριών διαρκώς μεταβαλλόμενων προκλήσεων τής ψηφιακής εποχής αναφορικά με την ανάπτυξη τής πολιτιστικής κληρονομιάς και των σχετικών δεξιοτήτων, τις προκλήσεις τής  ταχύτητας, τής μορφής και τής διατήρησης.

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών θα πραγματοποιήσει μια εργασία και συγκεκριμένα το κομμάτι τής αφήγησης αλλά το ψηφιακό κομμάτι θα το αναλάβει το ΕΑΠ.

Όλες οι εργασίες των Σχολείων θα ανέβουν σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και οι συντελεστές τής εργασίας με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα ανταμειφθούν με ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες,όπου και θα βραβευτούν.

Στο μάθημα τής Ιστορίας αναφέρεται η Γαλλική Επανάσταση και υπάρχουν πολλές αφορμές για συζήτηση με τους μαθητές τής Γ΄  τάξης για την ιδεολογική επίδρασή της στην Ελληνική Επανάσταση.

Το πρόγραμμα θα συμπεριληφθεί στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Σχολείο για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και συντονίζει η φιλόλογος κ. Σοφία Ρηγοπούλου.