e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, που στελεχώνουν την εικονική επιχείρηση "Algae-Pro", συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι τού Συλλόγου «Μαχητές», που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Οι μαθητές, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού ΣΕΝ JA-Greece (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων), έχουν ιδρύσει την εταιρεία "Algae-Pro" και κατασκευάζουν οικολογικά επιτραπέζια παιχνίδια ανακυκλώνοντας ξερά φύκια.
Στο παζάρι πραγματοποίησαν πωλήσεις των οικολογικών παιχνιδιών και διοργάνωσαν Διαγωνισμό για παιδιά Δημοτικού με παζλ και παιχνίδι μνήμης (Memory), όλα κατασκευασμένα από φύκια.
Το έπαθλο για τον νικητή τού Διαγωνισμού Παζλ ήταν ένα tablet, το οποίο κέρδισε ο μαθητής τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Γιάννης Τσομαρίδης. Το έπαθλο για τον νικητή τού Διαγωνισμού Memory ήταν ένα MP3-Watch, το οποίο κέρδισε ο μαθητής τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Γιάννης Σπυρόπουλος.
Τα κέρδη από τις πωλήσεις διατέθηκαν στον Σύλλογο Γονέων για την Εκπαίδευση, Επαγγελματική κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαχητές».
Οι μαθητές-επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι: Αγαλιώτη Σοφία, Ανδρουτσέλη Θεανώ, Ηλιάδη Μυρτώ, Θεοφιλά Όλγα, Θούα Ηλιοστάλακτη, Μπουζούκα Παναγιώτα, Σαμούτ-Μπατίστας Αλέξης-Απόλλων και Ταξιάρχη Ελπίδα.
Τις μαθήτριες συνόδευσε η υπεύθυνη για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής τού Σχολείου, και η εθελόντρια σύμβουλος κ. Χριστίνα Ταβλά από την Εθνική Τράπεζα.