e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο κατάμεστο από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς Αμφιθέατρο της Εστίας Επιστημών και παρουσία Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 τα «Θερινά Σχολεία 2019» και ο προγραμματισμός του Αρσακείου Λυκείου Πατρών για το σχολικό έτος 2019-2020.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Συντονιστής των Αρσακείων Σχολείων Πατρών κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, ο Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Δημήτριος Κλαυδιανός, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Ελλάδας κ. Σπυρίδων Παπαδάκης, ο εκπρόσωπος του Joint Research Centre της Σεβίλλης κ. Αντώνιος Μπέσιος, στο πλαίσιο του προγράμματος SELFIE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος και η Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Μαρία Τουλιάτου.

Ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Μάνος Πετράκης, Φυσικός PhD, παρουσίασε τον προγραμματισμό του Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος, εστιάζοντας κυρίως στο πρόγραμμα σπουδών, στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και στο δίκτυο συνεργασιών του Αρσακείου Λυκείου με Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων του Εξωτερικού. Ο κ. Δ. Κλαυδιανός, Φυσικός MSc, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητή κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, εκθείασε το καινοτόμο έργο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών και τόνισε την αδιάλειπτη προσφοράς παιδείας των Σχολείων στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τα Αρσάκεια Σχολεία και ότι αποτελεί τιμή για την πόλη των Πατρών να φιλοξενούν τα Αρσάκεια Σχολεία, ενώ ο κ. Παπαδάκης στον χαιρετισμό του εστίασε εκτός των άλλων και στην εξωστρέφεια των Αρσακείων Σχολείων, καθώς οι περισσότερες δράσεις που διοργανώνονται είναι ανοικτές και στα δημόσια σχολεία. Χαιρετισμό επίσης για τα Θερινά Σχολεία απηύθυναν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών: Ο κ. Περικλής Νταβλούρος εκ μέρους του Τμήματος Ιατρικής, Ο κ. Γεώργιος Σπυρούλιας εκ μέρους του Τμήματος της Φαρμακευτικής, ο κ. Παναγιώτης Σταυρόπουλος που εκπροσώπησε τον κ. Δημήτριο Μούρτζη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου που εκπροσώπησε το Τμήμα Φιλοσοφίας. Στην συνέχεια ο κ. Σπύρος Συρμακέσης Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μίλησε για «Νησίδες Γνώσεις Θετικών Επιστημών σε Κινητές Συσκευές», στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών είναι εταίρος, ενώ ο κ. Μπέσιος παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELFIE στην εισήγησή του με τίτλο «Καινοτομία στο Σχολείο. Γιατί είναι δύσκολο;»

Τέλος οι μαθητές που συμμετείχαν στα θερινά σχολεία παρουσίασαν τα προγράμματά τους και τους επιδόθηκε η βεβαίωση συμμετοχής.