Print

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ομάδα μαθητών τής Β΄τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών επισκέφθηκαν την ελληνική ζυθοποιία «ΚΥΚΑΩ», ξεναγήθηκαν στους χώρους τού εργοστασίου και ενημερώθηκαν με τρόπο βιωματικό για τη ζύμωση τού κριθαριού (τής βύνης) και τη διαδικασία παραγωγής μπύρας.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν κυρίως με την αξιοποίηση των παραπροϊόντων από τη ζύμωση τής βύνης.

Τα στερεά απόβλητα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοκομπόστ και το το παραγόμενο διοξείδιο τού άνθρακα διοχετεύεται σε κλειστό υδροπονικό σύστημα για τη γρήγορη ανάπτυξη φυλλωδών λαχανικών (indoor farming).

Έτσι, οι μαθητές διαπίστωσαν στην πράξη τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία, όπου τα παραπροϊόντα επαναχρησιμοποιούνται, ενώ τα απόβλητα ελαχιστοποιούνται.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ν. Γιαννακόπουλος, χημικός, και Σ. Σκιαδαρέσης, θεολόγος.