e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Νευροχειρουργική: Μια ταχέως αναπτυσσόμενη ιατρική ειδικότητααπό τον αν. καθηγητή Νευροχειρουργικής τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειο Παναγιωτόπουλο.

Η ομιλία προγραμματίστηκε σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών τής Α’ Λυκείου, στο πλαίσιο τής διδασκαλίας τού Νευρικού Συστήματος.

Η διάλεξη είχε θέμα τη «Νευροχειρουργική Ειδικότητα».

Αναλυτικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος στην αρχή της διάλεξης αναφέρθηκε στη συνολική εκπαίδευση που απαιτείται για να ειδικευθεί κάποιος στη Νευροχειρουργική.

Τόνισε στους μαθητές ότι ακόμη και μετά τη λήψη της ειδικότητας είναι απαραίτητη η εξειδίκευση σε συγκεκριμένο πεδίο τής Νευροχειρουργικής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι η Νευροχειρουργική είναι μια από τις ταχύτερα εξελισσόμενες ειδικότητες και για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα νευροχειρουργό να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ενημερώνεται συνεχώς.

Ακόμη, η διάλεξη περιελάβανε παρουσίαση των επιτευγμάτων τής σύγχρονης νευροχειρουργικής, τα οποία αφορούν σε επεμβάσεις  στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη με τη βοήθεια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.

Η διάλεξη κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών στο τέλος τής οποίας απηύθυναν ερωτήσεις.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τής εκπαιδευτικού κ. Ν. Ηλιοπούλου, βιολόγου MSc.