e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ομάδα 12 μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών συμμετείχε στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας και Λογοτεχνίας, που διοργανώθηκε από το ΚΕΣΥΠ Πάτρας τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, και διεξήχθη στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο ΑΕΙ Πάτρας, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο τού Δικτύου «Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική».
Στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές από έξι Γενικά Λύκεια τής πόλης, νικητής στην τελική φάση αναδείχθηκε ο μαθητής τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών Κυριάκος Μπίρμπας, ενώ στην ημιτελική φάση διαγωνίσθηκαν και οι μαθητές Παναγιώτα Κολοκυθοπούλου και Κωνσταντίνος Σολωμός τής Β΄ τάξης.
Ευρύτερη ομάδα 22 μαθητών τής Α΄ και τής Β΄ τάξης τού Λυκείου συμμετείχε στο Δίκτυο για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, εκπονώντας ερωτηματολόγια σχετικά με τη γλώσσα και τη λογοτεχνία και απαντώντας σε άλλα που αποστέλλονταν από τα συμμετέχοντα σχολεία. Παράλληλα, εφέτος η ομάδα των μαθητών ασχολήθηκε, στο πλαίσιο τού προγράμματος, με το έργο τού Κ. Καρυωτάκη.
Πριν από την έναρξη τού διαγωνισμού τής 6ης Μαΐου παρουσιάστηκαν οι παράλληλες με το Δίκτυο «Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική» δράσεις τού Σχολείου, όπως το Πρόγραμμα Διαλεκτολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών, η Ημέρα Συγγραφέων, η λειτουργία Ρητορικού Ομίλου, το γλωσσικό παιχνίδι με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας (21 Φεβρουαρίου), τα αφιερώματα σε λογοτέχνες, που πραγματοποιήθηκαν στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου, κ.ά.
Την ευθύνη τής εκπόνησης τού προγράμματος και τής συμμετοχής των μαθητών στον διαγωνισμό είχαν οι φιλόλογοι κ. Ρούλα Διαμαντοπούλου και Στέφανος Σκαρπέλλος.