e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η τελευταία ημέρα λειτουργίας τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, ήταν μια ημέρα με πολλές εκπλήξεις και διασκέδαση!
Τα νήπια και τα προνήπια απόλαυσαν τη δροσιά τού τελευταίου πρωινού τής εφετινής σχολικής χρονιάς κάτω από τον ίσκιο τής μεγάλης πασχαλιάς τής αυλής. Με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους πήραν όλοι μαζί το πρωινό τους σε μορφή πικνίκ, αναπολώντας τις στιγμές αυτές τού προγεύματος τις αναμνήσεις και τις φιλίες που δημιουργήθηκαν όλη τη χρονιά.
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν την καθιερωμένη επίσκεψη στην Α΄ Δημοτικού, προκειμένου να εξοικειωθούν με τους χώρους που θα τους φιλοξενήσουν την επόμενη σχολική χρονιά. Μπήκαν στις αίθουσες, γνώρισαν και συνομίλησαν με τις δασκάλες, πήραν συνέντευξη από τους μαθητές τής Α΄ τάξης σχετικά με τα καινούργια πράγματα που τους περιμένουν στο Δημοτικό και τέλος κάθισαν στα θρανία και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.
Επιστρέφοντας στο Νηπιαγωγείο τους περίμεναν δύο εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν το αγαπημένο παιχνίδι σκυταλοδρομίας με τα μπαλόνια ανάμεσα στα παιδιά των δύο τμημάτων, στην αυλή. Σύμφωνα με αυτό το παιχνίδι, η ομάδα που καταφέρνει να σκάσει πρώτη όλα τα μπαλόνια της ανακηρύσσεται νικήτρια! Οι δύο ομάδες των τμημάτων Ν1 και Ν2 διαγωνίστηκαν, προσπαθώντας να τρέξουν γρήγορα και να σκάσουν τα μπαλόνια τους. Η λήξη τού παιχνιδιού όμως έφερε ισόπαλες και τις δύο ομάδες, οπότε και απόλαυσαν τη δεύτερη έκπληξη: ένα δροσερό και λαχταριστό παγωτό, κέρασμα από το Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά.
Το μεσημέρι, και αφού τα παιδιά αποχαιρετίστηκαν με τις νηπιαγωγούς, το Νηπιαγωγείο άνοιξε για τελευταία φορά για εφέτος τις πόρτες του στους γονείς, οι οποίοι για ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήρθαν στο Σχολείο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις νηπιαγωγούς σε μια τελευταία ενημερωτική συνάντηση. Κάθε γονέας μαζί με το παιδί του παραλάμβανε και το τσαντάκι φοίτησης, το οποίο ήταν γεμάτο με τα έντυπα των προγραμμάτων όλης τής χρονιάς, τα τεύχη των ειδικών μαθημάτων, αντιπροσωπευτικά όλων των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγρματοπιήθηκαν στο Νηπιαγωγείο τη χρονιά που πέρασε, καθώς και τη Βεβαίωση και το Αναμνηστικό Φοίτησης τού παιδιού.
Νηπιαγωγοί, γονείς και παιδιά, μέσα σε πολύ ζεστό και συγκινητικό κλίμα, αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο και επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνουν από δω και πέρα τα παιδιά τους!