e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Εορταστική και διασκεδαστική ήταν η Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, η τελευταία ημέρα λειτουργίας τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2016-2017.
Από νωρίς το πρωί, τα παιδιά των δύο τμημάτων επωφελήθηκαν από την πρωινή δροσιά τής ζεστής καλοκαιρινής ημέρας και μέσα σε ευχάριστο κλίμα φόρεσαν τις τσάντες τους στην πλάτη και περιηγήθηκαν σε τμήματα των αύλειων χώρων τού Δημοτικού Σχολείου. Φτάνοντας στο δασάκι με τα πεύκα η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, αφού είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, να κάνουν πικ-νικ και να απολαύσουν το πρωινό τους σε αυτόν τον ιδιαίτερο και τόσο φυσικό χώρο. Φυσικά δεν έλειψε το παιχνίδι ανάμεσα στα δέντρα και η παρατήρηση τού περιβάλλοντος. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά εντόπισαν μέσα σε αυτό διαφόρους καρπούς, έντομα, πουλιά και σκιουράκια.
Στη συνέχεια τα νήπια, ως «απόφοιτοι» πλέον, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Α΄ τάξη τού Δημοτικού, είδαν τους χώρους, συνάντησαν παλιούς και νέους φίλους και γνώρισαν κάποιες από τις δασκάλες.
Φυσικά από την ημέρα αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει το καθιερωμένο παιχνίδι με τα μπαλόνια, ένας διαγωνισμός σκυταλοδρομίας ανάμεσα στα παιδιά των δύο τμημάτων, στο οποίο επιδίδονται όλοι με πάθος και ενθουσιασμό προκειμένου να σκάσουν γρήγορα τα μπαλόνια τους και να βγει νικήτρια η ομάδα τους. Νικητές και χαμένοι απόλαυσαν ένα δροσερό παγωτό και το Νηπιαγωγείο για ακόμη μία φορά γέμισε γλύκα και χαμόγελα!
Το μεσημέρι όλοι οι γονείς των νηπίων και των προνηπίων ήταν καλεσμένοι σε μια τελευταία συνάντηση γονέων και νηπιαγωγών, όπου συνομίλησαν με τις νηπιαγωγούς των παιδιών τους και παρέλαβαν την τσάντα αποφοίτησης, με τα έντυπα των προγραμμάτων όλης τής χρονιάς, τα αναμνηστικά και τις βεβαιώσεις φοίτησης.
Η προϊσταμένη τού Νηπιαγωγείου και το διδακτικό προσωπικό ευχαριστούν όλους τους γονείς και τα παιδιά για τη συνεργασία και εύχονται καλό καλοκαίρι!