e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας "Spelling Bee" τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, αφού είχαν προηγηθεί 3 προκριματικοί αγώνες ανά τάξη. Ο πρωτότυπος και μοναδικός στην Ελλάδα διαγωνισμός αποτελεί την τελευταία φάση τού διαθεματικού πολιτιστικού προγράμματος «Η συμβολή τής ελληνικής γλώσσας στην Αγγλική"  και περιέχει αποκλειστικά αγγλικές λέξεις με ελληνική ρίζα.
Την ευθύνη για την υλοποίηση τού προγράμματος (έρευνα, οργάνωση, συγγραφή τού έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού (e-arsakeio) με το οποίο εξασκούνται οι μαθητές), καθώς και τον σχεδιασμό των διαδραστικών ασκήσεων είχε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν. Συνεργάστηκαν, επίσης,οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Νίνα Τρακόσσα και  Εύη Τρούλλου.
Νικητές στα ζευγάρια βγήκαν η Νίνα Κλαδά και η Μαριτίνα Μαρούλη (Β΄τάξη),
ενώ στο ατομικό διακρίθηκαν: από την Α΄ τάξη η Μαρία Μαριδάκη, 2η θέση, ενώ η Κλαίρη Καραμπίνου και η Γεωργία Καλλιώρα ισοβάθμισαν στην 1η θέση μετά από μία συναρπαστική μονομαχία,
και από την Γ΄ Γυμνασίου ο Κώστας Καραμπίνος, 1η θέση και Κωνσταντίνος Δεναξάς, 2η θέση.
Ο διαγωνισμός επιδοκιμάστηκε με ενθουσιασμό από όσους τον παρακολούθησαν, μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να καθιερωθεί και να επεκταθεί σε διασχολικό επίπεδο.