e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο μουσικό διαγωνισμό αγγλικού τραγουδιού με τίτλο “Arsakeio has an idol!”.
Στον διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης από τα τμήματα των Αγγλικών τής καθηγήτριας κ. Κατερίνας Κυριακίδου και τού καθηγητή κ. Βαγγέλη Δήμου.
Η ιδέα για την οργάνωση τού διαγωνισμού προέκυψε από τη σχετική θεματολογία που περιλαμβάνει ενότητα τού σχολικού βιβλίου των Αγγλικών, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά και διδάσκεται λεξιλόγιο σχετικό με μουσικά και θεατρικά δρώμενα επί σκηνής, τηλεοπτικά shows, reality TV προγράμματα και, γενικότερα, είδη ψυχαγωγίας των νέων.
Αρχικά, οι μαθητές και των δύο τμημάτων κλήθηκαν να επιλέξουν, ανά ομάδες ή ατομικά, ένα αγγλόφωνο τραγούδι τής αρεσκείας τους, να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτό και τον τραγουδιστή ή την τραγουδίστρια που το ερμηνεύει, και να προετοιμαστούν ώστε να το ερμηνεύσουν karaoke την ημέρα τού διαγωνισμού.
Στους μαθητές που δεν  τραγούδησαν, δόθηκαν ρόλοι υπευθυνότητας για την καλύτερη διεξαγωγή τού διαγωνισμού, όπως ο ρόλος κεντρικού παρουσιαστή, ο ρόλος manager των γκρουπς που συμμετείχαν κ.ά.
Με τον τρόπο αυτό όλοι οι μαθητές των δύο τμημάτων συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία τής διοργάνωσης.
Κριτές τού διαγωνισμού ορίστηκαν 4 μαθήτριες τής Β΄ τάξης Λυκείου με πλούσια μουσική παιδεία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική, οι οποίες προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και να στελεχώσουν την κριτική επιτροπή.
Τιμητικοί καλεσμένοι την ημέρα του διαγωνισμού ήταν 14 μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού, από το τμήμα Αγγλικών τής κ. Αλεξάνδρας Φιλιππίδου, οι οποίοι τραγούδησαν εκτός συναγωνισμού ένα όμορφο αγγλικό τραγούδι με θέμα τη φιλία προς τιμήν τού Γυμνασίου μας.
Κατά τη δίωρη διάρκεια τού διαγωνισμού, αρκετοί μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου, με τη συνοδία καθηγητών τους, παρακολούθησαν την εκδήλωση τραγουδώντας και ενθαρρύνοντας τους νεαρούς συμμετέχοντες.
Μετά την ανάδειξη τού καλύτερου τραγουδιού από την κριτική επιτροπή, ομάδα μαθητών τής Γ΄ τάξης Λυκείου, οι επονομαζόμενοι VIPs, έκαναν την απονομή των βραβείων και των μεταλλίων και συνεχάρησαν το γκρουπ που απέσπασε την καλύτερη βαθμολογία.
Σκοπός τής εκδήλωσης ήταν οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των τραγουδιών στην εκμάθηση και εμπέδωση των γλωσσών και ειδικότερα τής αγγλικής γλώσσας.
Αναμφίβολα, η ενασχόληση των μαθητών με αγγλικά τραγούδια είναι μια διασκεδαστική και ψυχαγωγική μέθοδος εκμάθησης τής γλώσσας, καθώς μέσω των στίχων διδάσκεται όχι μόνο λεξιλόγιο, γραμματικά φαινόμενα και φωνητική των λέξεων αλλά και η αγγλική κουλτούρα και ο πολιτισμός.
Τα τμήματα τής Α΄ τάξης Γυμνασίου που συμμετείχαν στη διοργάνωση τού μουσικού διαγωνισμού ήταν τα ακόλουθα:
Τμήμα κ. Κυριακίδου:
Αργυριάδης Κωνσταντίνος, Διαμαντής Παναγιώτης, Διλσίζογλου Ελένη, Εμμανουήλ Κωνσταντίνος, Ιωάννου Πέτρος, Μιχαηλίδου Άννα, Ναϊσίδης Δημοσθένης, Οδυσσέως Εύα-Μαρίνα, Παλούκου Ανδριάνα, Παναγιωτοπούλου Λίλιαν, Πατσάλα Ελένη, Σαρρής Γεώργιος, Τουλγαρίδου Στυλιανή, Τρατσέλα Άρτεμις, Τσιριγκάκης Νικήτας και Τυμπανίδης Άγγελος-Ευάγγελος.

Τμήμα κ. Δήμου:
Αφεντουλίδου Αργυρώ, Δημόκα Μυρτώ, Δούρος Θωμάς, Καθιόγλου Εριφύλλη, Κουκούτση Αλκμήνη, Κουρούδης Στυλιανός, Μεντεσίδης Έκτωρ, Μητακίδου Ειρήνη, Μπουζίκα-Παπαθανασίου Αναστασία, Ναθαναηλίδου Μαρία, Παπαδημοπούλου Μελπομένη, Τραμπούκη Βασιλική, Τρατσέλας Αθανάσιος, Τριγωνόπουλος Χρήστος, Τυμπανίδη Ειρήνη και Υφαντή Άννα-Μαρία.

Κριτική επιτροπή (μαθήτριες Β΄ τάξης Λυκείου):
Μαρία Κοϊμτζόγλου, Φένια Τίκη, Σοφία Τριλυράκη και Ευτυχία Μουσμουλίδη.

Τους μαθητές ενέπνευσαν, καθοδήγησαν και συντόνισαν οι καθηγητές Αγγλικών κ.Κατερίνα Κυριακίδου και Βαγγέλης Δήμος.