Print

Με αφορμή τη Journée Nationale du fromage, στις 27 Μαρτίου 2014, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ξένη γλώσσα, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σ’ ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ξενάγησης στον κόσμο των γεύσεων των γνωστότερων γαλλικών τυριών.


Αρχικά, οι μαθητές είδαν τρία βίντεο που παρουσίαζαν τα γαλλικά τυριά και τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, με έντυπο υλικό, επικεντρώθηκαν στη μελέτη τεσσάρων τυριών, των camembert, brie, roquefort και fromage de chèvre  τα οποία, τέλος, είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν μέσα στην τάξη σε ένα μαθημα γευσιγνωσίας.
Στο βιωματική αυτή προσέγγιση, τις εντυπώσεις κέρδισαν το brie και το fromage de chèvre, ενώ το camembert, αν και αποτελεί ίσως το πιο γνωστό γαλλικό τυρί, ήρθε τελευταίο στις προτιμήσεις των μαθητών λόγω τής ιδιαίτερης μυρωδιάς του.
Τέλος, συνέθεσαν κολλάζ πάνω σε χαρτόνια, με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τυριά από διάφορες περιοχές τής Γαλλίας, με τα οποία στόλισαν την τάξη τους.
Την επιμέλεια τής βιωματικής αυτής δράσης είχαν οι καθηγήτριες κ. Βιολάρη Έλενα και Γεώργα Έφη.