e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 26 Μαΐου 16 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των καθηγήτριών τους στα Γαλλικά  κ. Γεώργα Έ. και  Βιολάρη Ε., πραγματοποίησαν εκδήλωση ανοικτή προς τους γονείς και τους δασκάλους τους, δίνοντάς τους μια μικρή γεύση από τις ευχάριστες και πρωτότυπες δραστηριότητες και βιωματικές δράσεις που πραγματοποίησαν παράλληλα με το μάθημα και τη μέθοδο “Zig Zag 1” που διδάχτηκαν μέσα σε δυο διδακτικές ώρες την εβδομάδα.
Έδειξαν πώς, μέσα από την επαφή τους με τη γαλλική γλώσσα, οι μαθητές εξοικειώθηκαν με το άκουσμά της, απέκτησαν γνώσεις και δομές λεξιλογίου και γραμματικής, αγάπησαν τον γαλλικό πολιτισμό, ασχολήθηκαν με θεματικά πεδία που έχουν σχέση με την καθημερινότητά τους, ανέπτυξαν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και επικοινώνησαν ελεύθερα και αυθόρμητα στα Γαλλικά, εκφράζοντας προφορικά και γραπτά τις προτιμήσεις τους, τα συναισθήματα τους και τις εμπειρίες τους.
Οι δράσεις  που παρουσίασαν τα παιδιά ενθουσίασαν τους γονείς, οι οποίοι συμμετείχαν και οι ίδιοι σε κάποιες από αυτές, θαυμάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν τα παιδιά, δηλαδή ομαδικά, ισότιμα και υπομονετικά, με συνέπεια και σεβασμό, ανακαλύπτοντας καινούργια και ενδιαφέροντα πράγματα για εκείνα τα ίδια και για τον κόσμο, δημιουργώντας, ανταλλάσοντας απόψεις και συγκρίνοντας τη δική τους πραγματικότητα με μια άλλη.
Και όλα αυτά μέσα από παιχνίδια, εικόνες και μουσική, μίμηση και κίνηση, ποιήματα και τραγούδια, δραματοποίηση και θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, διαλόγους, παραμύθια και μύθους, παντομίμα, μικρές ταινιούλες, διαδραστικές ασκήσεις, πηγές από το διαδίκτυο και αυθεντικό υλικό, και χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.
Το μαγευτικό και ονειρικό αυτό ταξίδι στον κόσμο τής γαλλικής γλώσσας και τού γαλλικού πολιτισμού παρακολούθησε, επίσης, η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού κ. Βιτζηλαίου Ελισάβετ, η οποία έδωσε τα συγχαρητήριά της στα παιδιά και στις καθηγήτριές τους.