e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Γαλλικού Τμήματος τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας, που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης τής Πρεσβείας τής Γαλλίας στην Ελλάδα.
Οι μαθητές μας διακρίθηκαν ανάμεσα σε 3500 μαθητές από όλη την Ελλάδα για το πρωτότυπο έργο τους.
Το φετινό θέμα τού διαγωνισμού ήταν "HIS[TOI]RES / ΙΣΤΟΡΙΕΣ MÉ[MOI]RES / ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ" και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν μια παλιά φωτογραφία που αντικατοπτρίζει στιγμές από την καθημερινότητα τής εποχής και να την ξαναζωντανέψουν.
Οι φωτογραφίες αυτές έπρεπε να συνοδεύονται από ένα κείμενο στη γαλλική γλώσσα, ακολουθώντας το παράδειγμα τού κειμένου «Je me souviens» τού Georges Perec.
Η όλη διαδικασία αποτέλεσε αφορμή να ξεδιπλώσουν οι μαθητές τη φαντασία, τη δημιουργικότητάς τους και να συνεργαστούν με μεράκι πάνω σε ένα θέμα που τους κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.
Με την ολοκλήρωση τού έργου τους όλοι έφυγαν με καινούργιες γλυκιές αναμνήσεις...
Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι οι: Βουρλούμης Μάριος, Μέξα Κωνστάντια, Παναγοπούλου Λυδία, Παυλάκη Μικαέλα, Τσαμοπούλου Ελένη και Φραγκή Τζωρτζίνα.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια ήταν η κ. Ζαχαροπούλου Μαρία