e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Μαθητική Συνάντηση Επιχειρηματολογίας στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens», στην οποία συμμετείχαν και μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και καλεί τους μαθητές να πάρουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν.

Μεταφέροντας τους μαθητές στο προσκήνιο των κοινωνικών εξελίξεων, τους ωθεί να εφαρμόσουν τεχνικές επιχειρηματολογίας και να παραγάγουν αποτελεσματικό δημόσιο λόγο. 

Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές-ομιλητές ανακαλύπτουν τα οφέλη τού διαλόγου και τής συνεργασίας για να προωθήσουν τις απόψεις τους και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.

Ακολουθώντας τα λόγια τού Honoré de Balzac: «Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια» αξιοποιούν τον δυναμισμό τής ηλικίας τους, την εκφραστική δύναμη τού λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα, ώστε να δώσουν το στίγμα τους ως ενεργών πολιτών, που διαθέτουν εμπεριστατωμένες άποψεις και δύναμη λόγου.

Στο αγώνισμα τού Προσχεδιασμένου και τού Αυθόρμητου Λόγου διακρίθηκε η μαθήτρια τής Β΄ τάξης Μαριάννα Γρατσία, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση και απέσπασε το βραβείο «Jeune Orateur».

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγήτριες κ. Ιουλία Γάτσου και Σοφία Καρασάββα, και τους συνόδευσε ως κριτής η κ. Ιουλία Γάτσου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για την εξαιρετική τους εμφάνιση!