e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Σχολείων , διεξήχθησαν ενημερωτικές συναντήσεις του κ. Παντελή Κατηνιώτη, συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τους μαθητές των τριών Ομάδων Προσανατολισμού τής Γ΄ τάξης τού Α΄ ΑρσακείουΛυκείου Ψυχικού, το διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι 9 Δεκεμβρίου 2016.
Με τις συναντήσεις αυτές επιδιώχθηκε η ενδελεχής και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις Σχολές και τα μήματα των Α.Ε.Ι. και των Α.Τ.Ε.Ι. στα οποία οδηγεί η φοίτηση σε καθεμία από τις τρεις Ομάδες Προσανατολισμού και, με αυτό τον τρόπο, να ενδυναμωθούν τα κίνητρά τους για μελέτη και να ενισχυθεί η προσήλωσή τους στην επίτευξη των στόχων τους
Στην αρχή κάθε συνάντησης έγινε παρουσίαση των μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας ανά επιστημονικό πεδίο και στη συνέχεια αναλύθηκαν λεπτομερώς στους μαθητές οι κατευθύνσεις/τομείς, ενδεικτικά μαθήματα τού προγράμματος σπουδών και οι τομείς απασχόλησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, στα οποία οδηγεί η Ομάδα Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνάντηση οι μαθητές τού ιατρικού τομέα τής Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών παρακολούθησαν ανάλυση για τα τμήματα τού 3ου Επιστημονικού Πεδίου (επιστήμες Υγείας και Γεωπονικές Σχολές), ενώ στη δεύτερη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές τής Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο κ. Κατηνιώτης παρουσίασε τα τμήματα τού 1ου Επιστημονικού Πεδίου (Νομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες). Στην 3η συνάντηση οι μαθητές τής Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής παρακολούθησαν την παρουσίαση των τμημάτων τού 5ου Επιστημονικού Πεδίου (επιστήμες Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών). Τέλος, οι μαθητές τής Ομάδας Προσανατολισμού τού Πολυτεχνικού τομέα τής Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών παρακολούθησαν ανάλυση για τα Τμήματα τού 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικές και Τεχνολογικές επιστήμες).
Αδιαμφισβήτητα, οι ενημερωτικές αυτές συναντήσεις υπήρξαν ιδιαιτέρως ευεργετικές για τους μαθητές τού Σχολείου, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν σύντομα σχετικά με την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους πορεία μετά την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.