Print
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. διοργάνωσε σειρά δράσεων για τους μαθητές τού Ν1 τμήματος τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος που εκπονούν με θέμα την οικονομία με τη νηπιαγωγό τους κ. Γιώτα Παππά.

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, ο ζωγράφος-χαράκτης με ιδιαίτερη εμπειρία στη συντήρηση έργων τέχνης κ. Γιάννης Γιαρμενίτης, καλεσμένος τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., παρουσίασε στους μικρούς μαθητές τον τρόπο δημιουργίας ενός χαρτονομίσματος. Αφού έγινε σύντομη ιστορική αναδρομή, ο ομιλητής έδειξε τα υλικά και τα εργαλεία τού χαράκτη και σχεδίασε το χαρτονόμισμα τού Ν1. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βοηθήσουν τον χαράκτη στο μελάνωμα και στην εκτύπωση των χαρτονομισμάτων και στο τέλος ο καθένας πήρε το δικό του «τραπεζογραμμάτιο».
Ευχαριστούμε τον κ. Γιαρμενίτη για την ευγενική και πρόθυμη παρουσία του στο χώρο τού Μουσείου, καθώς και για τον χρόνο που αφιέρωσε με αγάπη στη σχεδίαση, χάραξη και εκτύπωση των νομισμάτων για τους μαθητές τού Νηπιαγωγείου.
Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές παρακολούθησαν, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., τον τρόπο δημιουργίας των κερμάτων και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχή τής ύπαρξής τους. Μίλησαν για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν και πώς βοήθησαν στην οικονομία. Τέλος έφτιαξαν με πηλό τα δικά τους κέρματα χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα που είχε ετοιμάσει η υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος. Έτσι οι μαθητές απέκτησαν τα δικά τους νομίσματα.