e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τής Διαθεματικότητας και σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., κατά την εφετινή σχολική χρονιά 2014-2015 οι μαθητές των Αρσακείων Σχολείων συμμετείχαν στο διαθεματικό πρόγραμμα «Μικροί μετεωρολόγοι στο Μουσείο». Η δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, με υπεύθυνες την κ. Αντωνία Βασιλάκη, φυσικό τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, και την κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγο, υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής.
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης Γυμνασίου χωρίστηκαν σε ομάδες και καθημερινά από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο 2015, με πολλή όρεξη και ενθουσιασμό, κατέγραφαν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Σχολείο. Μέτρησαν τις μέγιστες και τις ελάχιστες τιμές τής θερμοκρασίας, τής ατμοσφαιρικής πίεσης, τής ταχύτητας και τής διεύθυνσης τού ανέμου, τής σχετικής υγρασίας, τού ύψους βροχής και τη νεφοκάλυψη.
Αποτέλεσμα τής επίπονης αλλά υπέροχης αυτής προσπάθειας καταγράφηκαν και επεξεργάστηκαν σε κατάλληλα προγράμματα στον υπολογιστή και παρουσιάστηκαν στο πολιτιστικό διήμερο τού Σχολείου.