e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και των τριών Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού πραγματοποιήθηκαν και την εφετινή χρονιά δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου).
Έτσι τον Οκτώβριο 2016 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων και των τριών Δημοτικών καθώς και οι μαθητές τής Β΄ τάξης των Α΄ και Β΄ Αρσακείων Δημοτικών παρακολούθησαν διαδραστική προβολή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. με θέμα: «Τα ζώα εξαφανίζονται! Τι μπορώ να κάνω εγώ γι΄ αυτό;». Οι μαθητές έμαθαν ποια είναι τα ζώα που εξαφανίζονται, γιατί πλήττονται οι βιότοποί τους, τι ευθύνη έχουμε εμείς γι΄ αυτό, αναζήτησαν στο Μουσείο ζώα υπό εξαφάνιση και, τέλος, έφτιαξαν χειροτεχνία και πήραν αναμνηστικό έναν σελιδοδείκτη.
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού καθώς και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναζήτησης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, αναζήτησαν πληροφορίες για τα ζώα με παιγνιώδη τρόπο, μέσα από τις σχετικές ταμπέλες που είναι τοποθετημένες κοντά στις βιτρίνες τού Μουσείου.
Στις 4 Οκτωβρίου 2016, οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη τής Φιλοζωικής Οργάνωσης Νέας Σμύρνης - Π. Φαλήρου. Η κ. Χαρά Τσακίρη, μέσα από δραματοποιημένη ανάγνωση τού παιδικού βιβλίου «Ο αδέσποτος Κώστας», ευαισθητοποίησε τους μαθητές γύρω από το θέμα των αδέσποτων ζώων και κυρίως για την ευθύνη που αποκτούμε όταν αποφασίσουμε να έχουμε στο σπίτι μας ζωάκια. Ακολούθησε συζήτηση και παιχνίδι με τη χαριτωμένη σκυλίτσα Αριάδνη.
Ακόμη, οι μαθητές τής Β΄ τάξης ευαισθητοποιήθηκαν, μέσα παρουσίαση και συζήτηση με τα μέλη τής Φιλοζωικής, για την προστασία τού περιβάλλοντος και τη φροντίδα που πρέπει να δείξουμε στα αδέσποτα ζώα. Τέλος, στο αίθριο τού Μουσείο έπαιξαν και χάρηκαν με την Αριάδνη.