e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τής Ημέρας Φυσικών Επιστημών, που διοργανώθηκε από τον Συντονισμό Φυσικών Μαθημάτων τής Φ.Ε. και πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. παρουσιάστηκε η δράση «Ανακαλύπτω παλαιοντολογικούς θησαυρούς».
Οι συμμετέχοντες αναζήτησαν απολιθώματα μέσα από ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αναγνώρισαν και ταξινόμησαν τους οργανισμούς και τέλος εμπέδωσαν τη γνώση τους μέσα από διαδραστικό παιχνίδι.
Οι μαθητές που παρουσίασαν τη δράση αυτή με ιδιαίτερη άνεση και χαρά καθοδήγησαν τους επισκέπτες ώστε να ακολουθήσουν σωστά τα βήματα τής ανασκαφής, τους εξήγησαν τον τρόπο αναγνώρισης και ταξινόμησης. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους. Ήταν πραγματικά μία ημέρα γιορτής για την επιστήμη!
Στην ομάδα τού Μουσείου συμμετείχαν, υπό την καθοδήγηση τής υπεύθυνης τού Μουσείου Φανής Τριπολιτσιώτου, γεωλόγου, από τα Αρσάκεια Ψυχικού οι μαθητές Νικόλας Βλαστός, Οδυσσέας Χαμηλοθώρης, Ηρώ Ασημομύτη, Κωστής Πιπίνης-Τρουπάκης, Αδαμαντία Γεωργίστη, Δημήτρης Γεωργίτσης, Κωνσταντίνος Κατσής και από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης η Γεωργία Κορδαλή.