e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων και των τριών Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού παρακολούθησαν, στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2017, παρουσιάσεις με θέμα «Η βοήθεια των ζώων στη θεραπεία τών ανθρώπων», στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους κ. Μαρίνα Λυμπεροπούλου, Μαρία- Χριστίνα Πιαλόγλου, Σωτήρη Παπαχρόνη και Νάντια Λυμπεροπούλου, οι οποίοι αποτελούν ομάδα ειδικών θεραπευτών και εκπαιδευτών ζώων με στόχο το "pet therapy".
Η κ. Μαρία-Χριστίνα Πιαλόγλου παρουσίασε στους μαθητές χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των σκύλων και γατών και τους έμαθε τη "γλώσσα" τού σκύλου και τής γάτας, έτσι ώστε να μπορούν να κατανοήσουν πότε ένα ζώο είναι κουρασμένο, τρομαγμένο, χαρούμενο κ.λπ. και να γνωρίζουν με ποιο τρόπο μπορούμε να πλησιάζουμε τα ζώα αυτά, προκειμένου και εκείνα να μην τρομάξουν και εμείς να είμαστε ασφαλείς.
Η κ. Μαρίνα Λυμπεροπούλου και ο κ. Σωτήρης Παπαχρόνης μίλησαν στους μαθητές για τη θεραπεία των ανθρώπων με τη βοήθεια των κατοικίδιων ζώων και αναφέρθηκαν σε πραγματικές ιστορίες ασθενών των οποίων η υγεία βελτιώθηκε αισθητά χάρη στην επαφή τους με τα συγκεκριμένα σκυλάκια.
Έγινε λόγος, επίσης, για τη σημαντική βοήθεια των σκύλων σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή με προβλήματα όρασης.
Βοηθοί των εκπαιδευτών τα σκυλάκια: Μπάρι, Ντολμάς, Τζέρι και ο τεράστιος γάτος Γιόγκι!
Στο τέλος κάθε παρουσίασης, όποιος μαθητής ήθελε είχε την ευκαιρία να χαϊδέψει τα σκυλάκια-θεραπευτές, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ιδιαίτερα ήρεμα και φιλικά με τα παιδιά και τους μεγάλους.
Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την πρωτοβουλία να φροντίσουν αδέσποτα ζωάκια, φέρνοντας τροφή από το σπίτι, την οποία οι καλεσμένοι ανέλαβαν να μεταφέρουν σε φιλοζωική που φροντίζει αδέσποτα ζώα.
Τέλος, οι μαθητές που παρακολούθησαν την παρουσίαση έφτιαξαν ζωγραφιές οι οποίες θα στολίσουν τους χώρους των ηλικιωμένων ανθρώπων που λαμβάνουν τη θεραπεία των ζώων.