e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο τής θεσμοθέτησης τής 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στις 10 Οκτωβρίου 2014, ακολουθώντας τον θεματικό άξονα «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», επέλεξε να πραγματοποιήσει δράσεις που θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε ό,τι αφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τον αθλητισμό.
Με βασικό άξονα τους Παραολυμπιακούς αγώνες, οργανώθηκαν στο Σχολείο κινητικές δραστηριότητες που προσομοίαζαν σε αγωνίσματά τους. Έτσι λοιπόν οι μαθητές  χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες αγοριών - κοριτσιών και έπαιξαν πετοσφαίριση καθιστών (sittingvolley), συμμετείχαν σε σκυταλοδρομία απόστασης 4Χ100μ ανά ζευγάρια, όπου ο ένας είχε δεμένα τα μάτια και ο άλλος ήταν ο συνοδός, (παραολυμπιακοί αγώνες - στίβος - κατηγορίες 11 και 12), ενώ επίσης διοργανώθηκε σκυταλοδρομία 50μ με υπερπήδηση εμποδίων, με τους συμμετέχοντες μαθητές να έχουν τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Ακολούθησε προβολή παρουσίασης και σχετικών βίντεο, με θέμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, και διάλογος.
Οι μαθητές αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη την εκδήλωση, αθλήθηκαν, διασκέδασαν, έμαθαν πράγματα που δεν γνώριζαν, και έστω για λίγο μπήκαν στη θέση αυτών των ανθρώπων που καταβάλλουν πραγματικά απίστευτη προσπάθεια, υπερνικώντας την αναπηρία τους και κερδίζοντας τον σεβασμό όλων μας.
Υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Καλτσής.