Print

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 οι μαθητές τής Α´τάξης τού Γ´Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν το πολιτιστικό-διαθεματικό πρόγραμμα που εκπόνησαν, με θέμα “ Ο θαυμαστός κόσμος τής μέλισσας ”.

Μέσα από το διαθεματικό τους πρόγραμμα μελέτησαν τη ζωή των μελισσών και την οργάνωση τής κυψέλης.
Αλλά και το πώς η μέλισσα παρουσιάζεται μέσα στην ιστορία, στην παράδοση, στην ποίηση και στη λογοτεχνία.

Σκοπός τού προγράμματός ήταν να μάθουν οι μαθητές να εργάζονται ομαδικά και συνεργατικά, να έρθουν σε επαφή με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τής Ρομποτικής και τού STEAM, να μάθουν για τη διατροφική αξία τού μελιού και τού βασιλικού πολτού, αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά.

Στο πλαίσιο τής υλοποίησης τού προγράμματος οι μαθητές εκπόνησαν ποικίλες δραστηριότητες: 


Την ημέρα τής παρουσίασης οι μαθητές υποδέχθηκαν τους γονείς τους στο Γυμναστήριο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και έπαιξαν μαζί τους διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, παρατηρητικότητας και μνήμης.
Μέσα από αυτές τις παιγνιώδεις δραστηριότητες οι μαθητές παρουσίασαν πρωτότυπα μαθηματικά παιχνίδια, καθώς και τις βασικές αρχές τού STEAM και τής Ρομποτικής.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξενάγηση στην έκθεση με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών και ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά παιχνίδια και χοροκίνηση.

Για την εκδήλωση εργάστηκαν οι δασκάλες τής Α´τάξης κ. Ν. Φιλιππίδη και Α. Γιαννάκη σε συνεργασία με τη δασκάλα κ. Β. Γεωργίου, καθώς και και τις καθηγήτριες των ειδικοτήτων κ. Β. Ανδρακάκου και Χ. Αυλίχου (Φυσικής Αγωγής), Β. Παπαγιαννοπούλου (Μουσικής), Σ. Παπαχρήστου (Εικαστικών), Κ. Μυτακίδη και Ξ. Τριάντη (Πληροφορικής), Τζ. Πάνου, Α. Φιλιππή και Ε. Σακελλίων (Αγγλικών).

Τη γενική επιμέλεια και τον συντονισμό τού προγράμματος είχε η Διευθύντρια κ. Στυλιανή Μέλλιου-Κοτρωνιά.