Print
Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η  των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με θέμα «Με πυξίδα το όνειρο… κάθε τέλος μια νέα αρχή».

Οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα τη θάλασσα, το οποίο ήταν εμπλουτισμένο με λαογραφικά στοιχεία, βασισμένα σε μύθους και παραδόσεις τής πατρίδας μας.

Κείμενα  από Έλληνες λογοτέχνες, που εξυμνούν την ομορφιά τή θάλασσας, αποτέλεσαν έναυσμα για την αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού στα ελληνικά νησιά αλλά και στις μεγάλες θάλασσες και ωκεανούς.

Τα κείμενα που επιλέχθηκαν είχαν ως σημείο αναφοράς τα σχολικά εγχειρίδια τής Νεοελληνικής Γλώσσας και τής Ιστορίας που διδάχθηκαν τα παιδιά ανά τάξη.

Η παράσταση πλαισιώθηκε με ελληνικά και ξενόγλωσσα τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονες χορογραφίες.
Στο τέλος τα παιδιά ευχαρίστησαν τους δασκάλους τους για όσα αποκόμισαν από την εξάχρονη φοίτησή τους στο Δημοτικό, αλλά και τους γονείς τους για τη στήριξή τους σε κάθε τους βήμα.

Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης οι γονείς των αποφοίτων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αναδρομή στην εξάχρονη πορεία των παιδιών τους μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό τού ηλεκτρονικού λευκώματος το οποίο προσφέρθηκε ως αναμνηστικό δώρο από το Σχολείο.

Επιπλέον, στους μαθητές προσφέρθηκε ένα ενθύμιο-πρόταση για να τους θυμίζει την ημερομηνία συνάντησής τους μετά από είκοσι χρόνια.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμή των αποφοίτων, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού εύχεται στους αποφοίτους καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο!