e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού,παρουσίασαν στους γονείς τους το πολιτιστικό-διαθεματικό πρόγραμμα που εκπόνησαν, με τίτλο “Ταξίδι στις τέσσερεις εποχές, μέσα από τον μύθο τής Περσεφόνης”.

Το πρόγραμμα, που είχε ως έναυσμα την ελληνική μυθολογία και έφτασε ώς τη μελέτη τού ηλιακού μας συστήματος, διήρκεσε πέντε μήνες κατά τους οποίους πραγματοποιήθηκαν ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες στο σύνολο των μαθημάτων.

Επιπλέον, οι μαθητές στο πλαίσιο τού προγράμματος επισκέφθηκαν τη Θόλο τού Ιδρύματος Ευγενίδου, και συμμετείχαν και σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το εργαστήριο Φυσικής και τη βιβλιοθήκη των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού.
Κοινός άξονας όλων των δραστηριοτήτων υπήρξε η διαρκής ανάγκη τού ανθρώπου να εξηγήσει τις αλλαγές τής Φύσης.

Στόχοι τού προγράμματός ήταν να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με την αρχαία ελληνική μυθολογία και να αντιληφθούν την ανάγκη τού ανθρώπου για ερμηνεία των φαινομένων και των μεταβολών τού φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, να κατανοήσουν τις αλλαγές της φύσης και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν τις ανθρώπινες δραστηριοτήτες σε καθεμιά από τις τέσσερεις εποχές. Καθώς και να έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης σπουδαίων δημιουργών που εμπνεύστηκαν είτε από τον κύκλο των τεσσάρων εποχών, είτε από τον μύθο τής Περσεφόνης.
Τέλος, στόχος ήταν μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες να προσεγγίσουν την αλλαγή των εποχών μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και να γίνουν μικροί εξερευνητές τού σύμπαντος...

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, όπου οι γονείς των μαθητών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά τους στην παρουσίαση τού θεατρικού δρωμένου «Ταξίδι στις τέσσερεις εποχές, μέσα από τον μύθο της Περσεφόνης», αλλά και να θαυμάσουν τις εικαστικές δημιουργίες, τις δημιουργικές εργασίες και τις κατασκευές SHTEAM στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο τού θεάτρου.
Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έχοντας ως εφόδια τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν όλους αυτούς τους μήνες.

Για την εκδήλωση εργάστηκαν οι δασκάλες τής Γ΄ τάξης κ. Αιμ. Καραντζούλη και Σ. Γιαννακοπούλου, σε συνεργασία με τη δασκάλα κ. Θ. Μπαμπανέλου και τις καθηγήτριες των ειδικοτήτων κ. Β. Παπαγιαννοπούλου, καθηγήτρια Μουσικής, Κ. Μανδρέκα, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, Β. Ανδρακάκου, Χ. Αυλίχου, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Κ. Μυτακίδη, καθηγήτρια Πληροφορικής, Β. Σηφοστρατουδάκη, καθηγήτρια Εικαστικών, Μ. Κολοβίνου, Α. Φιλιππή, Ε. Σεβδαλή, καθηγήτριες Αγγλικών, Ε. Δούβλου, καθηγήτρια Γαλλικών, Θ. Αρταβάνη, Χρ. Μαγουλά,καθηγήτριες Γερμανικών, Μ. Γιαννοπούλου, δασκάλα Φυσικής, και Φ. Τριπολιτσιώτου, υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε.
Τη γενική επιμέλεια και τον συντονισμό τού προγράμματος είχε η Διευθύντρια κ. Στυλιανή Μέλλιου- Κοτρωνιά.